Algemeen

Opt-in via visitekaartjes

Ook voor bedrijven die niet veel bezoek hebben op hun website is het eenvoudig om een legaal opt-in netwerk aan te leggen voor hun mailings. De tijdens het netwerken ontvangen visitekaartjes zijn een vorm van Opt-in. Zo kunt u dus ook heel eenvoudig op beurzen en meetings het bereik van uw mailings uitbreiden.

Vanaf juli (2009) is het verboden om aan personen of bedrijven ongewenst email te sturen. Hiervoor moet de ontvanger eerst zijn toestemming geven (opt-in). Veel bedrijven beperken zich bij die opt-in tot het inschrijfformulier voor de nieuwsbrief op hun website. Echter is netwerken, en daarbij het uitwisselen van visitekaartjes tevens een manier om aan te geven dat u prijs stelt op communicatie met de ander. Bewaar daarom goed alle visitekaartjes die u ontvangt, en stop ze niet alleen in uw archief, maar voer de adressen direct even in in uw email marketing programma, bijvoorbeeld Emailman 🙂