Algemeen

Voordelen van een digitale nieuwsbrief

Er zijn veel voordelen van een digitale nieuwsbrief. Het is een snel en goedkoop middel om klant contact te onderhouden. Maar dit is niet het enige.

Voordelig
Een digitale nieuwsbrief is goedkoper dan een papieren versie. U bespaart flink veel geld op druk- en verzendkosten. Wel moet u software aanschaffen om mailings te kunnen versturen. Dit is echter stukken goedkoper dan de druk- en verzendkosten van een papieren nieuwsbrief.

Meetbare resultaten
Wanneer u een papieren nieuwsbrief de deur uit weet u nooit zeker hoeveel mensen hem daadwerkelijk lezen. Bij een digitale nieuwsbrief kunt u dit vol automatisch bijhouden. Met goede email marketing software zoals Emailman kunt u ook zien hoeveel mensen uw mailing openen en op welke links zij in de mail klikken. Op basis van deze resultaten kunt u de digitale nieuwsbrief optimaliseren aan de hand van de interesses van uw lezers.

Altijd actueel
U kunt snel een digitale nieuwsbrief opstellen en versturen. U kunt uw klanten dus altijd voorzien van de meest actuele informatie en dit direct verzenden. Bij een papieren nieuwsbrief bestaat er altijd tijdsverlies door het drukken en verzenden. Hierbij gaat het al snel om twee weken tijdsverlies tussen het opstellen van de nieuwsbrief en de bezorging bij de lezers.

Timing
Met een digitale nieuwsbrief kunt u zelf perfect bepalen wanneer de lezers de nieuwsbrief ontvangen. Wilt u dit rond lunchtijd of liever ’s ochtends vroeg? Dit kan invloed hebben op hoeveel mensen de digitale nieuwsbrief openen en lezen. Met een digitale nieuwsbrief kunt u exact het tijdstip bepalen waarop de lezer de nieuwsbrief in zijn inbox krijgt.

Zoals duidelijk naar voren komt zijn er talrijke voordelen van een digitale nieuwsbrief ten opzichte van een papieren nieuwsbrief. Ook u kunt geld besparen door te switchen van een papieren nieuwsbrief naar een digitale nieuwsbrief.

digitale nieuwsbrief