Algemeen

Geen einde aan emailmarketing door nieuwe telecom wet

Deze week is door de 1e kamer de nieuwe telecomwet goedgekeurd. Hierin is besloten dat het verboden is om ongewenste email te sturen naar consumenten ÉN bedrijven. Momenteel is het nog toegestaan om mailings naar een bedrijfs emailadres te sturen. Echter door de nieuwe telecomwet is dit in sommige gevallen strafbaar. De gevolgen voor emailmarketing zijn gelukkig kleiner dan dat het lijkt.

U mag best een email naar een bedrijf sturen om informatie te vragen over de producten van dit bedrijf. Evenzeer mag u een email sturen naar een bedrijf om uw eigen diensten aan te bieden. De definitie van ‘Ongewenste email’ is namelijk minder nauw dat hij lijkt.

Echte Spam
Een email is pas echt ongewenst in het geval van herhaaldelijk verzenden van een ongewenste boodschap. Indien u ervoor zorgt dat een ontvanger direct onderaan de email kan aangeven dat hij geen prijs stelt op de email heeft u een zeer nette manier gevonden om de ontvanger van dienst te zijn. Door het uitschrijven zal de ontvanger van uw mailing namelijk geen nieuwe mailings ontvangen. Een rechter zal naar alle waarschijnlijkheid geen boete aan u opleggen voor het verzenden van 1 email naar een bedrijf toe wat deze email als onwenselijk heeft beschouwd. En dankzij de opt-out functie van uw mailing weet u zeker dat u niet herhaaldelijk mailings zult sturen naar bedrijven die dit niet wensen te ontvangen.

Simpele oplossing
Een simpele oplossing! Niet elke mailing is bij voorbaat spam. Zorg dus voor een goede opt-out functie! En laat u niet afschrikken door de nieuwe wetgeving. Probeer de wet juist te interpreteren!

Email marketing software die aan de wet voldoet
Met de email marketing software van Emailman voldoet u aan de nieuwe email marketing wetgeving. De software van Emailman bevat standaard een uitschrijf link (opt-out) onder aan uw mailing (= verplicht). Tevens kunt u met Emailman simpel een veld toevoegen aan een website waar mensen zich kunnen inschrijven voor uw mailing. Op deze wijze krijgt u een adressenbestand van mensen die toestemming hebben gegeven (=  verplicht).

Met de email marketing software van Emailman kunt dus u ook mailings blijven sturen als de nieuwe telecom wetgeving van kracht is!