Algemeen

Tips voor een goede mailing

Mailboxen worden overspoeld met mailings. Van mailtjes van vrienden tot spam. Door de grote hoeveelheid mails is het noodzakelijk op te vallen met uw mail. Anders heeft het versturen van de mailing weinig nut. Daarom 5 tips om op een positieve manier op te vallen met uw mailing.

  1. Zorg er voor dat u een mailinglijst gebruikt met daarin écht geïnteresseerde mensen. Via de opt-in methode bereikt u dit.
  2. Zorg voor een opvallend onderwerp van uw mailing. Het werkt positief om nieuwsgierigheid van de lezer te wekken.
  3. Zorg voor interessante informatie voor de lezer. Alleen reclame versturen werkt niet. De lezer moet er een ‘belang’ bij hebben om de mailing te lezen. Sta er bij stil dat afmeldingen van een nieuwsbrief in 75% van de gevallen komt door gebrek aan relevantie!
  4. Zorg voor een aantrekkelijke lay-out van de mailing. De lezer moet het als prettig ervaren om naar uw nieuwsbrief te kijken.
  5. Zorg voor een goede frequentie waarop u de nieuwsbrief verstuurd. Bijvoorbeeld elke laatste dinsdag in de maand. Let op: een te frequente verzending kan zorgen voor afmeldingen! Zorg er dus voor dat u een frequentie kiest waarbij u altijd voldoende relevante inhoud kunt verzorgen.
Tips emailmarketing