Algemeen

Je eigen online marketing bureau starten doe je zo

Wil jij heel graag voor jezelf starten en doe je dat het liefst door middel van een online marketing bureau? In deze blog geven wij je zoveel mogelijk informatie over het starten van jouw eigen online marketing bureau. 

Locatie

Het mooie aan en een online marketing bureau is dat je locatie onafhankelijk bent. Dat betekent dat je als je in Alphen aan den Rijn woont niet perse een bedrijfsruimte in Alphen aan den Rijn nodig hebt. Het is uitstekend mogelijk om dit via thuis te doen. 

Investering

Wanneer je begint met ondernemen is het van belang om bepaalde investeringen te maken. Investeringen zijn nodig om het bedrijf te laten groeien. Denk hierbij aan een goed werkende website wat representatief is. Vooral bij een online marketing bureau hoort de website er spik en span uit te zien. Vervolgens is een goede laptop ook van belang. Een laptop wat telkens vast loopt is niet alleen erg irritant dit is ook niet echt bevorderlijk voor de klant. Bespaar dus zeker niet op een goede laptop, dit is noodzakelijk voor een vliegende start.

Wanneer je investeringen gaat maken is het van belang dat je geen onnodige inkopen gaat doen. Investeer alleen in zaken die ook geld.

Specialisatie

Online marketing kent verschillende specialisaties. We raden aan om je in één van deze specialisaties te specialiseren. Hierbij is het mogelijk om je te specialiseren in zoekmachine advertenties zoals Google ads, zoekmachine optimalisatie, social media marketing of e-mail marketing. 

Wanneer je onderneming éénmaal aan het groeien is en je de vraag van klanten niet meer aan kan. Is het misschien verstandig om personeel in dienst te nemen, die elk hun eigen specialisme bedienen. 

Stappenplan

Weet je niet waar je moet beginnen bij het starten van je marketing bureau? Schrijf je idee eerst in het kort op papier. Hierbij is het belangrijk dat je het kort en krachtig houdt en niet teveel ingaat op de details. Schrijf op wat jij graag wil betekenen voor je klanten en wat voor prijs je daarvoor vraagt. Denk hierbij goed na waarom klanten specifiek voor jou zouden kiezen en niet voor de concurrent.

Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt gemaakt is het zaak om een uitgebreid businessplan te schrijven. Een businessplan klinkt misschien lastig, maar er zijn online een hoop templates te verkrijgen die goed op weg helpen. Na het schrijven van je businessplan is het tijd voor actie. Maak een afspraak bij de Kamer van Koophandel. De meeste ondernemers beginnen met de rechtsvorm van een eenmanszaak. De kosten van de inschrijving kost ongeveer 50 euro. 

Begin na het inschrijven bij de Kamer van Koophandel met het maken van je bedrijfswebsite. Gebruik hiervoor Lightspeed of WordPress. 

Als je website af is, is het tijd om te doen waar je goed in bent: marketing.

Zorg voor zoveel mogelijk online zichtbaarheid. Benader zelf ook potentiële klanten.

Wij wensen je ontzettend veel succes met het starten van je eigen online marketing bureau.