Tips

E-mailmarketing voor je internationale webshop

Net zoals voor je Nederlandse webshop is e-mailmarketing een echte must als het aankomt op terugkerende bezoekers voor je internationale webshop. Doe je met je Nederlandse webshop nog niet aan het wekelijks versturen van nieuwsbrieven, updates en nieuws dan is het verstandig om hier toch eens naar te gaan kijken. E-mailmarketing geeft je namelijk de mogelijkheid om eenvoudig de mensen te bereiken die al eens eerder wat bij je gekocht hebben. Makkelijker dan dat kun je jouw afzetmarkt niet benaderen.

Creëer een e-maillijst

Sinds de regelgeving van de AVG zijn er veel nieuwe regels als het gaat om e-mailmarketing. Ten eerste is het ten strengste verboden om lijsten te creëren waar iemand zich niet voor aangemeld heeft. Tevens zijn de volgende onderdelen belangrijk:

  • Klant heeft expliciet aangevinkt tijdens creëren account dat men op de hoogte gehouden wil worden door een nieuwsbrief
  • Je biedt de klant gelegenheid om eenvoudig en kosteloos uit te schrijven
  • De nieuwsbrief draagt bij aan producten die eerder gekocht zijn.
  • De nieuwsbrief inschrijving is apart verlopen op een e-mailadres en er is een bevestigingsmail gestuurd naar dit e-mailadres.

Laat je e-mails vertalen door een specialist

Wil je in het buitenland gebruik maken van e-mailmarketing dan is de kwaliteit van je vertalingen zeer belangrijk! Niets staat zo slordig als een nieuwsbrief met spellings- en grammaticale fouten. Laat daarom je nieuwsbrieven vertalen door een professioneel vertaalbureau. Wil je meer informatie over het vertalen van je nieuwsbrieven, bekijk dan de website van Vertaalbureau Perfect.