Software

Hoe laat ik mijn mailing door spamfilters komen

Vette pech! Als je mailing door een spamfilter wordt tegengehouden. Want dan is al je werk voor niks geweest.  Een nieuwsbrief die in een spamfilter blijft hangen, kan net zo goed niet verzonden worden! Daarom hier 5 tips om je mailing door de spamfilters te loodsen.

Tip1:
Zorg ervoor dat je email niet een grote afbeelding is. Het zenden van enkel afbeeldingen is namelijk een veel gebruikte truc onder spamverstuurders.

Tip2:
Urgent, LET OP , doe het niet. Het gebruik van urgentie termen in emails kan voor een spamfilter reden zijn om je mailing extra onder de loep te nemen. Hoewel jij met je waarschuwende woorden waarschijnlijk de ontvanger wilde aanspreken, zal je er enkel z’n spamfilter mee bereiken!

Tip3:
Voorkom HOOFDLETTERS. Want als je de aandacht probeert te trekken door hele zinnen in hoofdletters te schrijven, trek je wederom vooral de aandacht van spamfilters.

Tip4:
Kijk uit met nummers. Gelijke getallen kunnen voor spamfilters een reden tot blokkade zijn. Door bijvoorbeeld het nummer 555 in je email te zetten kan het al als spam gezien worden. Ik spreek uit eigen ervaring, want dankzij de weergave van mijn telefoonnummer ben ik in menig spamfilter blijven steken. Ik  noteer m’n telefoonnummer daarom voortaan als “4344555” in plaats van “43 44 555”. En dat werkt 🙂

Tip5:
Zorg voor gespreide verzending. Als een emailserver van ziggo bijvoorbeeld in 1 keer een zelfde email voor 25 klanten krijgt, zal hij deze als spam beschouwen, ongeacht de inhoud. Daarom is goede email marketing software noodzakelijk voor het verzenden van grote aantallen mailings. Deze software stuurt namelijk nooit grote hoeveelheden email in één keer naar een server maar verspreidt het.