Tips

Wat moet ik mailen?

Veel bedrijven willen wel beginnen met email marketing, maar vinden het moeilijk om te starten. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wellicht is lastig om te bedenken wát er in de nieuwsbrief moet komen. Daarom heb ik 5 tips opgesteld waarmee het makkelijker wordt om de inhoud van de mailing te bepalen.

Tips emailmarketing

1. Ga na welke content er beschikbaar is binnen je organisatie. Welke flyers, brochures en andere promotiematerialen zijn er? Deze materialen kunnen dienen als leidraad voor een mailing.

2. Welke vragen krijgt u vaak over uw producten en diensten? Deze kunt u gebruiken als basis voor een digitale nieuwsbrief.

3. Welke ontwikkelingen staat uw organisatie het komende jaar te wachten? Wanneer dit interessant is is het verstandig om u klanten hiervan op de hoogte te stellen. Bijvoorbeeld in uw nieuwsbrief.

4. Welke informatie behoefte bestaat er bij uw klanten en prospects? Een nieuwsbrief is uitermate perfect om klanten en prospects te informeren.

5. Hoe zien de ontwikkelingen van uw producten er komend jaar uit? Het is voor klanten en prospects interessant om te weten welke product ontwikkelingen er aan zitten te komen.
Bij het beantwoorden van elke vraag moet u het antwoord vertalen naar interessante content voor de lezers. Beoordeel dit aan het criteria “what is in it for hem?”.

Met bovenstaande tips kunt u moeiteloos veel nieuws brieven vullen. Bent u er al van overtuigd dat er talrijke mogelijkheden zijn om je mailing in te vullen? Dat u niet zou weten wat u moet mailen is bij deze geen excuus meer om niet te beginnen met email marketing!